Si és un dia assolellat i de xafogor i a més ets passejant per la platja, potser et convindria canviar d’aires i refrescar-te una miqueta a l’IceBarcelona, el bar de gel de la ciutat.

L’IceBarcelona s’ha d’entendre com una experiència única de poder gaudir del fred i la calor al mateix temps. Es tracta d’un local amb doble terrassa: la una dóna a la platja i l’altra a una cambra de gel.

Dins la cambra refrigeraria tot està completament glaçat i, evidentment, és de gel: les parets, les escultures, els mobles… fins i tot els gots en què se serveixen les begudes.

Per entrar-hi et proporcionen un abric, uns guants i un gorro per a què no passis fred, més que res, perquè et trobes a -10ºC. Aguantar-hi quinze minuts ja té mèrit.

Els cambrers, però, han d’anar més abrigats i per això acostumen a portar els descansos d’esquiar. Tots ens preguntem com poden suportar el fred, “al final un s’hi acostuma” ens deien. També ens n’hem trobat  que “a  l’estiu prefereixen estar fresquets que no pas a fora amb tota la calor”.

Tant dins com fora, l’IceBarcelona ens ofereix una àmplia carta de begudes alcohòliques i, sobretot, còctels.

En general les trobem fetes de vodka i sense refresc, només sucs i licors de fruites. Sembla estrany però el fet és que el carbonat (gas) dels refrescos amb la fredor augmenta la pressió i acaba trencant els gots.

“El que es consumeix s’ha d’adaptar al tipus de bar” ens diu Enrique, el cap de màrqueting.

Una de les especialitats és un còctel de vodka, licor de meló i suc de llimona.

També hi juga un paper molt important l’art. El local es va remodelant i cada sis mesos podem veure com canvien les escultures, els mobles i la distribució del local. La idea és que una mateixa persona pugui repetir aquesta experiència i tornar-se a quedar meravellat.

La temàtica que predomina és la ciutat, ens trobem davant d’una impressionant Sagrada Família i de diversos dracs com els del Parc Güell. Alhora, també hi podem trobar el món de l’Antàrtida i per això està ple de pingüins i óssos polars també fets de gel.

Els artistes d’aquestes escultures són holandesos. I són capaços de fer una escultura de gel amb cinc minuts. Són uns veritables artistes capaços de sorprendre cada vegada que es posen a crear. És tot un espectacle veure com ho fan. I és més, un cop a l’any venen a Barcelona i ens regalen una escultura tallada en directe.

La idea de l’IceBarcelona va sorgir d’un grup d’Holandesos que ja eren socis del bar de gel d’Amsterdam. Aquesta vegada volien anar més enllà i per això van buscar de crear un nou concepte: el contrast entre la calor i el fred. Aquest és el motiu pel qual trobem l’IceBarcelna ubicat a la platja per tal d’aconseguir el contrast entre calor i fred.

És un bon local per anar-hi en grup i provar de desafiar-se: “A veure qui suporta més el fred!”.

Més informació: web official facebook

***

Mitjà de Comunicació: versió web d’alguna revista com podria ser el TimeOut Barcelona.

***

Anuncios