El fenòmen del microblogging cada vegada s’extén més amb pàgines com Jaiku, Pownze o Twitter. L’impacte està sent bastant fort en el món, fins i tot es diu que el 2008 serà l’any de Twitter.

Twitter és una xarxa social, una nova manera de crear comunitat. “What are you doing?” és el seu lema i és que amb Twitter els usuaris poden explicar als altres que estan fent a través d’un missatge de text de menys de 140 caràcters. Sorgeix un nou tipus de comunicació, una comunicació instantània al estil SMS però en la web i on poden accedir-hi moltes persones.

També hem de tenir en compte l’impacte mediàtic que el microblogging està generant, doncs, amb Twitter sorgeixen ramificacions peridodístiques i mediàtiques. Per exemple, la BBC, The Times, la CNNel País són usuaris de Twitter. És una nova manera de estar en contacte amb els usuaris, d’aproximar-s’hi.

Ja per últim i per enllaçar-ho amb l’altre tema de la setmana, la televisió pel mòbil, ara amb Twitter tornem a tenir en compte el móbil ja que Twitter crea un vincle entre les xarxes socials i la telefonia mòbil. Això vol dir que nosaltres podem enviar i rebre aquests missatges de text a travès del mòbil (si així ho desitgem). Aquí podem començar a veure el futur que li depara al mòbil, un futur ple d’utilitats i on no podrem sortir de casa sense el mòbil.

 

Enllaços interesants: 

Twitter y el boom del microbloggin.

Sobre Twitter. (by Toni)

Twitter segons Enrique Dans

Microblogging hacia un futuro móvil e inalámbrico.

 

Eli ^^

Anuncios