Mobi… què?

Mobisodes

I això què és?

Els Mobisodes són els episodis per als mòbils (la pròpia paraula ho diu, tot i que sembla increïble). Aquests tenen uns continguts propis, ja que no podem endollar als mòbils els mateixos programes que a la televisió. Cal que creem nous continguts especificament per aqueta nova plataforma.

Així que sorgeixen noves teoríes i estudis (encara no són convencionals perquè ningú s’ha posat d’acord per construir unes normes que detallin les característiques dels mobisodes) que diuen que per la mesura de la pantalla els plans empleats en els mobisodes han de ser plans detall, res de plans generals ja que poca cosa podríem distingir (ja ens costa en un televisor imagineuvos en el vostre mòbil… uixxx… millor no imaginar-s’ho). La durada del contingut ha de ser relativament breu, no ens podem estar una hora i mitja amb un contingut. I per últim, el més atractiu d’aquest nou format, el tema de la personalització. Doncs el mòbil és un dels aparells més personals de cadascú i això el que permetrà serà un consum on-demand totalment personalitzat.

Desprès d’aquesta explicació, he estat cercant per la xarxa algún mobisode i he trobat la promo dels mobisodes de Lost i algún que altre mobisode de Lost. Atenció a la promo perquè ens explica la utilitat que pot tenir la televisió per mòbil.

D’aquest vídeo podem aprendre que es creen nous continguts específics per a mòbil que complementen els de la televisió per exemple donant nova informació a través de noves escenes.

I el següent vídeo és un mobisode de Lost, concretament el número 01. Aviso, pot ser spoiler perquè com que jo no segueixo Lost no sé si a Espanya ja s’ha emès o no.

Espero que us hagi quedat tot més clar amb aquests exemples.

Eli ^^

Anuncios