Tal com vaig dir en l’entrada anterior, l’Albert Murillo va venir a classe de Nous formats digitals a parlar-nos de l’oci digital i les videoconsoles.

La conferència va estar molt bé, sobretot per mi ja que aquest món m’agrada força i sóc sonsumidora de Wii i PS2 (l’economia no arriba per a una PS3 incompatible amb els jocs de PS2. jejej. xDD).

L’Albert va començar introduint-nos en la història dels videojocs. Des dels seus inicis a USA i Japó fins a la setena generació de videoconsoles (l’actual) i els nous jocs de brain training.

Sabeu quin és el primer joc de la història? Uns diuen que el Tennis for Two, d’altres no el consideren el primer joc ja que no utilitza procesos digitals sinó mecànics. Així que per alguns el PONG és el primer videojoc.

 

Tennis for two

Pong

I parlant del PONG, qui no ha jugat a aquest joc? És tan típic que fins i tot el trobem present en els jocs del mòbil, a Internet i en altres videojocs. Sí, sí, en altres videojocs i si us dic en quin l’he vist jo encara fliparíeu més. Va, us ho diré… Jo le vist al Sing Star dels anys 80. La gràcia que té és que per moure la barra ho has de fer a través de la veu entre tons aguts i greus.

Bé desprès vam parlar d’alguns videojocs mítics: space invaders (arcade), l’Abadia del crimen, Shenmue

I encara vam parlar sobre el “Gamer Generation”. Títol de l’entrada i a on jo volia arribar. Els gamers generation és la generació de jugadors, la generació que ha crescut amb els videojocs i que per sorpresa vostra, tenen una concepció diferent de la vida i sobretot del món laboral.

L’Albert ens va explicar que aquesta generació intenta que tot sigui divertit com si es tractés d’un joc. És una generació molt cooperativa, sap treballar en equip i és en equip d’on apren més coses. Per ells perdre significar “tornem a començar la pantalla”, no és un fracàs  sinó un “hem de millorar i fer-ho millor la propera vegada”. Així que practicant és com aprenem.

 

La veritat és que em va sorprendre molt aquest tema i crec que no ha de passar desapercebut i que molts han de ser conscients de les coses bones que els videojocs ens poden aportar: una nova visió de la vida!

 

 

Eli ^^

 

 

Anuncios