Santiago Miralles, director gerent de la CCRTV Interactiva, va donar-nos una conferència explicant l’actual panorama dels Mitjans de Comunicació i la importància d’Internet. Doncs Internet és un mitjà poc exprimit, perquè realment no el sabem aprofitar. Desconeixem tot el ventall de possibilitats que ens ofereix. Ara bé, mica en mica anem descobrint i cercant noves formes de comunicació. I aquí està part de la gràcia de l’assignatura de nous formats digitals, aquesta ve a ser un primer contacte amb aquestes noves formes de comunicació (però d’això ara no en parlarem. xDD).

Santiago Miralles ens va dir: “El sector de la televisió no creix ni creixerà i en certes capes decreix”. Aquestes paraules, tot i suposar-nos-ho, ens van soptar i per això encara li donem voltes. Jo crec que és el que més se’ns ha quedat a tots (no sé, eh!, només és una opinió).

El públic adult segueix sent fidel a la televisió, però el públic més juvenil (de 4 a 24 anys) hem anat abandonant aquest mitjà i, en general, l’hem substituït per Internet. D’aquí el títol d’aquesta entrada: “Internet: problema o solució?”

Amb això vull dir que en un principi sembla que Internet sigui la competència de la televisió, sembla que li hagi robat el públic; però no és així, sinó que és una nova porta per tal que els continguts televisius estiguin presents també a Internet. Encara diré més, fins i tot poden experimentar amb nous continguts i fer sèries o programes per als mòbils, iPods… D’això s’ocupa l’empresa d’Interactiva, de trobar noves maneres de comunicar i adaptar els continguts a aquests nous formats, de crear nous continguts que a la televisió no podrien funcionar…

Així que SOLUCIÓ perquè poden estar presents no només a casa quan estem davant de la televisió o de l’ordinador sinó que també en el metro, pel carrer… allà on vulgueu. Tornem a estar en la qüestió: Consumeixo el que vull, a on vull, quan vull i com vull.

Així que Internet ens obra un nou camp en la comunicació, i tenir-lo en compte ens pot obrir moltes portes en el nostre futur món laboral. Afirmació que Santiago Miralles va recalcar força.

 

Eli ^^

Anuncios