Avui a la classe de Nous Formats Digitals, hem tingut un convidat molt especial. Es tracta, doncs, d’en Tomàs Manzanares, podcaster de mossegalapoma (Bloc)(podcast) i fanàtic dels Macs. I he de dir, que és un dels pocs podcàsters que publiquen en català -un 10% del total, no?-

Els seus objectius eren clars: descobrir-nos el món dels podcasts a través d’exemples, el cicle de vida (preparació, producció i publicació) i com tenir un podcast ben gestionat.

La veritat és que ha estat una experiència enriquidora. Sobretot per tots els consells que en Tomàs ha volgut compartir amb nosaltres.

  • Hem de tenir imaginació i estil propi.
  • Hem de cumplir una determinada continuïtat ja que hem de pensar en l’oient.
  • És important la qualitat del so a l’hora de gravar-lo, pensem que serà el que els usuaris escoltaran i d’aquí les seves impressions. 
  • Cal que siguem participatius (parlar amb els altres, entrevistes, opinió dels oients). Si l’única cosa que els oients escolten és la nostra veu, els podem arribar a avorrir.
  • Seria bo, generar comunitat amb els oients i amb altres podcàsters. Tal i com diu en Toni, es pot arribar a conèixer a molta gent interessant.
  • Hem d’organitzar-nos. Saber què volem dir i com, i si per això ens cal fer ús dels post-it’s virtuals o manuals, en fem.
  • A l’hora d’incloure música, hem d’emplear música lliure ja que sinó ens podrien demandar pels drets d’autor. Algunes webs de música lliure que ens ha proposat són: Music Network i Magnatune. Però si en voleu més, en Toni a la seva entrada “Per si volem posar-hi música” va deixar un llistat.

De tota la classe-xerrada, el que més m’ha impresionat ha estat la seva frase “els 8 minuts millor empleats”, frase que feia referència al vídeo de com fer un podcast per Hens Zimmerman. (He estat buscant el vídeo per la xarxa però no l’he trobat. Si el trobés ja us posaria un link)

Dit tot això, ara ja podem crear el nostre propi podcast. Us veieu amb cor? Clar que no  serà tant professional com el d’en Tomàs, però mica en mica -els que segueixin fent podcast- li agafaran el truc. Recordem que tal i com ha dit en Tomàs, els primers podcasts que fem sempre costaran més de fer que els següents. Així que agafar el ritme costa però una vegada ens hi hem posat i ens hem creat aquesta rutina es pan comido.

.

Per cert, en Tomàs ha parlat de nosaltres en el seu bloc. Visiteu-lo i si voleu, li podeu escriure comentaris (sempre agrada rebre el feedback).

Eli ^^

Anuncios