Eh?!, que no escolteu podcast? Potser és per què no sabeu per on començar? El més típic seria anar a Google i au, a cercar podcast… Però jo he volgut dedicar aquesta entrada a explicar-vos com podeu escoltar els podcasts i d’on treure els podcasts.

En primer lloc, recordem que en podcast és la suma de RSS i MP3. És a dir, és la sindicació de continguts sonors (o de vídeo però nosaltres els tractarem des del punt de vista sonor).

Us volia recordar això de les RSS perquè necessitem un software/aplicació per tal que els continguts ens arribin a “casa”.

Opcions que tenim:

A la web:

  • Mirpod: directori i reproductor virtual de podcast semblant a l’iTunes.

Programes per Windows:

Programes per Linux:

Programes per Mac:

Ara bé, sempre cap la possibilitat de descarregar-nos el podcast sense necessitat de subscriure’ns, però estaríem en el mateix: perdre temps entre que anem a la pàgina, busquem allò que ens interesa, ho descarreguem…

Un cop ja tenim el programa ens hem de subscriure a aquells podcast que ens interèssin, i sí, ho podem cercar a través de Google, però jo us deixo aquí unes quantes direccions de podcasts i uns quants directoris (amb l’organització de podcasts per matèria).

Podcast en català (n’hi ha pocs, però n’hi ha):

A més, les emisores de ràdio també ens ofereixen podcasts dels seus programes:

(tres exemples entre d’altres)

.

NOTE: M’he saltat la lliçó de com subscriure’s a un feed, però aquí us deixo alguns tutorials. La gran majoria estan pensats en el programa d’iTunes.

 Bé espero que ara ja comenceu a escoltar podcasts 😉

Eli ^^

Anuncios