Com bé ja hem anat explicant, el principal element dels videoblocs són els vídeos. L’interès que generen entre els internautes cada vegada va a més i si no només cal veure el fenomen Youtube. Aquest fort interès fa que ens plantejem si els videoblocs podríen arribar a ser la televisió del futur. La veritat és que no es pot afirmar amb total seguretat, però hi ha estudis que asseguren que cada vegada més gent veu la televisió online sobretot a EEUU.

I quins són els avantatges?

  • Principalment la personalització de la televisió, és a dir, escollir els continguts que desitgem consumir. Això suposa, front a la televisió convencional, poder veure el què vulguem i en el moment en què vulguem.
  • Però també el fet que no ens hem de “tragar” tots aquells minuts d’anuncis -allò és terrible-. És evident que publicitat en els vídeos i videoblogs n’hi ha o n’hi haurà, però no és tant cansina com la de la televisió convencional. Referent a aquest tema, Eduardo Collado ens parla sobre el negoci de la televisió online.
  • I també és important la creació d’una televisió ineractiva on tothom pot participar deixant comentaris.

Ara bé, hem de tenir en compte que els públic vol uns vídeos amb un contingut bo, interesant i de bona qualitat. No val amb produir un contingut perquè sí i que sigui “cutre”, perquè aquests són els que aburreixen i que per tant són descartats. En Joan Planas en una de les seves reflexions  –En Internet sólo gustan los videos de 3 a 10 minutos– ens diu que si un contingut és bo, és indiferent la duració perquè enganxa.

 

Les tecnologies avancen ràpidament i aquestes permetran un gran desenvolupament dels serveis que Internet ens ofereix, entre ells permetrà la popularització de la televisió personalitzada. Però la televisió convencional desapareixerà? O potser la TDT permetrà que la televisió millori i que pugui competir amb la televisió online? La publicitat per quin mitjà apostarà? Són incògnites que ens podem plantejar però que aviat es resoldran.

 

I per a què us aneu familiaritzant amb el tema, us deixo amb algunes webs de televisió online amb les quals si us registreu podreu crear la vostra televisió personalitzada.

Telúrica

Blip.tv

Marcianos.tv

Ustream.tv

Emprendedores.tv

Bé, i ja com a curiositat, Zatoo la televisió convencional a Internet. Tot i que no forma part dels videoblogs suposo que hi ha gent que estarà interessada en saber això.

 

Eli ^^

Anuncios