Entre el 25 i 27 de gener, van tenir lloc les Jornades de la Catosfera. Les jornades van concluir amb la taula: la influència dels blocs. Us proposo que veieu aquest darrer vídeo, però com que m’imagino que molts de vosaltres no ho fareu ja que dura una hora i poc, us faig un breu resum.

Comença la Mónica López -directora de Digitals de COM ràdio- definint la paraula “influència” com allò que produeix un efecte en les idees, actituds o conducta d’algú. Així que afirma que un bloc sí que influeix però el nivell d’influència d’un bloc o d’un altre és diferent. Els blocs socials/culturals tenen un nivell d’influència més elevat que els del nivell polític. La informació que ens aporta un bloc social/cultural sembla més verídica que la que pot donar-nos un bloc polític i per això el nivell d’influència és diferent perquè “influència” va lligada a “veracitat”.

A continuació pren el relleu Mar Poyato -cordinadora d’una secció de “El Món a Rac 1”- que ens diu que molts polítics han iniciat un bloc ja que s’han donat compte que és una nova eina de comunicar. A més, aquests blocs polítics serveixen per als periodistes com a font d’informació.

Benjamí  Villoslada -bitòleg- ens explica que els blocs també influeixen individualment perquè un reflexiona dels comentaris que li fan els lectors del seu bloc.

I finalment, desprès d’Héctor Milla que explicava el seu projecte sobre el País A, Xavier Vidal -creador del bloc dels oients de “versió RAC 1” i guionista de programes com Channel número 4- destaca la importància de saber qui és l’autor del bloc ja que això ens aporta credibilitat. A més ens mostra amb un exemple com un post escrit en un bloc de referència té molta influència ja que és possible que s’extengui per la xarxa.

Bé, això és tot, unes quantes pinzellades sobre aquesta última taula moderada per en Roc Fages.

 

Eli ^^

Anuncios