Ens trobem immersos en el fenomen bloc, i és que actualment els blocs van adquirint més notorietat en la xarxa. Els blocs són una forma sencilla de consolidar una presència en la xarxa, de crear-se una identitat. Per això, molts blocaires el que busquen és un espai on ser “llegits”, un espai on volcar tots els seus sentiments i sobretot un espai on crear debat. A més, els blocs són molt importants perquè són una rellevant font cultural.

Moltes vegades ens estranyem que molta gent no sàpiga què és un bloc -tal i com vam veure en el vídeo a classe-. I com pot ser si els blocs cada cop adquireixen més importància i aquests ens aporten una informació molt valuosa?

El motiu pel qual poca gent sap el que són els blocs és per la nomenada fractura digital. Una qüestió social entre aquells que tenen accès a les tecnologies i els que no, entre els “conectats” i els “no conectats”. I també respon a l’habilitat o competència que tenen les persones per poder utilitzar les eines  informàtiques.

Us deixo amb un article d’ Enrique Dans on explica molt bé l’analfabetisme tecnològic i la fractura digital. És un article una mica antic (abril 2006), així que les dades no crec que actualment siguin les mateixes, però sí els problemes i els motius.

Ara un dels papers dels bloggers és alfabetitzar digitalment la societat, tasca molt important ja que ens trobem en la societat de la informació i de les tecnologies.

 

Eli ^^

Anuncios