Us heu qüestionat mai si els blocs passen per un procés de verificació? És possible que els blocs ens proporcionin una informació fiable? I si és així, pot ser més fiable que la que ens donen els Mitjans de Comunicació tradicionals?

Julio Alonso ens diu que els blocs són sotmesos a procesos de verificació, en un article titulat: “El proceso de verificación de información en los blogs“. Tal i com els Mitjans de Comunicació tradicionals contrasten la seva informació amb les fonts i desprès la publica (aquest és un tema del qual també n’hem de parlar. 5è paràgraf), en els blocs també es contrasta. Ara bé, el procés és diferent. En els Mitjans tradicionals, són els propis periodistes els que han de verificar la seva informació, però no deixa de ser un procès tancat i unidireccional ja que es duu a terme des del propi mitjà. En canvi, en els blocs, i gràcies a la interactivitat, la informació és verificada a través dels lectors. Si aquests detecten un error en el post, es queixen deixant un comentari. L’avantatge que té és que a partir d’aquí, l’autor pot rectificar el seu error en futures entrades.

La gran diferència que hi ha és que uns verifiquen abans de publicar -mitjans tradicionals- i els altres -blocs- ho fan a posteriori. Suposo que és per aquest motiu que la gent pensa que la informació d’un bloc és poc fiable. Però queda clar que és tant important el post com els comentaris que deixen els lectors. I, de vegades, pot resultar més interesant el debat que s’origina que la pròpia entrada. Penseu-hi.

Independència, experiència, la blocosfera com una comunitat comentada per les parts i la transparència d’ideologia són alguns dels arguments que ens donen els defensors dels blocs a favor de la credibilitat de la informació en els blocs.

Referent al tema si els blocs poden arribar a ser més fiables que la televisió i la ràdio, hauríem de tenir en compte si els mitjans de comunicació contrasten suficientment la informació. Hi ha un estudi que diu que en el 83% dels casos, els mitjans de comunicació només donen una versió de la notícia. Així que si només rebem una única versió, com podem crear-nos una opinió sobre el tema?

 

I tu què en penses? De qui ens fiem més? Dels Mitjans de Comunicació o dels Blocs? Animeu-vos i deixeu el vostre comentari.

Eli ^^

Anuncios