Donat que el tema de la setmana és “els blocs i la blocosfera“, crec que primer de tot seria important explicar que és un bloc.

Què és un bloc?

Un bloc, també conegut com weblog o bitàcora, és un tipus de pàgina web que s’actualitza d’una forma periòdica. Aquest recopila cronològicament els textos o articles d’un o més autos, apareixent primer el més recent. A més, els lectors hi poden participar escrivint comentaris i l’autor pot respondre’ls, de tal forma que és possible establir un debat. La temàtica de cada bloc és particular, n’hi ha del tipus personal, professional, empresarial, periodístic, tecnològic…  A partir de la definició de blog que dóna la wikipedia.

I la blocosfera?

Un dels avantatges que ofereixen els blocs és la capacitat que tenen de fer referències a altres blocs per mitjà de l’hipervincle. Així que blocs d’una temàtica semblant es relacionen entre ells i es donen a conèixer en altres blocs aportant més informació. Neix així la comunitat dels blocs o el que és el mateix, la blocosfera, l’univers dels blocs.  A partir de la definició de blocosfera que dóna la viquipèdia.

(NOTE: Quan parlem de catosfera ens referim a la blocosfera catalana).

 

Eli ^^

Anuncios